Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Erősítők

ERŐSÍTŐK

Fejhallgató és integrált erősítő

 

Erősítőválasztékomat három dolog határozza meg.

– A hangzás, amit keresek: átlátható, levegős, jó térérzetet adó, sima, sokáig hallgatható, könnyedén dinamikus.
– A hangsugárzók, amelyekkel jó rendszert kell, hogy alkossanak: közös jellemzőjük a nagy érzékenység.
– Elérhető ár, magas ár-érték arány.

 

Ennek megfelelően, a kínálat készülékei:

– Elektroncsövesek, azon belül is egyszerű felépítésűek, kevés alkatrésszel a jel útjában.
– Kis kimenőteljesítményűek (3-18W)..
– Mind kínai származásúak. Már nemzetközileg is bizonyított gyártók válogatott készülékei.

Line Magnetic LM218IA Mini

A Line Magnetic az egyik legkomolyabb kínai gyártó, termékeik összeszerelési minősége, anyag- és alkatrészhasználata, hangminősége bármely konkurenssel felveszi a versenyt. Ez egy nagyobb erősítőjük miniatürizált változata, integrált és fejhallgató-erősítőként is használható, az előlapon lehet átkapcsolni a két funkció között, és a fejhallgató mini Jack aljzata is itt található.

Integrált erősítők

APPJ EL84

Ez a valószínűtlenül apró és könnyű csöves erősítő meglepően felnőtt előadásra képes, persze a megfelelő kontextusban. Ahol nincs szükség nagy hangerőre (kicsi szobákba, íróasztali rendszerbe), vagy kifejezetten nagy érzékenységű hangsugárzókkal, tipikusan „csöves”, áttetsző, jó felbontású de meleg, kontrollált hangot kapunk. Mindezt egy 2 kilós, 3 wattos „játékszerből”.

Cayin MT-12N

Minőségi alkatrészekből, kézzel készülő, kompakt de masszív készülék.

Az előfok egy 12AX7 mellett két 6N1 csövet alkalmaz, míg a teljesítményt 2 pár 6P1 cső szállítja, push-pull, avagy ellenütemű üzemmódban. Így ezek az EL84-esekhez hasonló (de azzal nem helyettesíthető) csövek 2×9 wattot adnak le.

Ming Da MC368-B902 KT90SE

Kínálatom „nagyágyúja”, persze van, ahol itt kezdődik a választék, árban mindenképp, ha minőségben nem is.
16 kilónyi vas, réz és üveg, komoly hálózati és kimenőtrafókkal. Kézzel készült, minőségi alkatrészekből, légkábelezéssel. A gyártó saját fejlesztésű KT90 csövei, single-ended avagy együtemű kapcsolásban is 2 x 16 W teljesítményre képesek és még a nem túl érzékeny hangsugárzókat is meghajtják. A nagy érzékenységűekkel pedig bőséges erőtartalékai vannak. Az előerősítő orosz katonai minőségű 6N8S (6H8C) csöveket alkalmaz. Egy masszív, fém távirányítóval szabályozhatjuk a hangerőt illetve némíthatunk.

Pin It on Pinterest

Share This