Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

A legjobb (-nagyobb, -nehezebb, -drágább) erősítőnk története.

A legjobb (-nagyobb, -nehezebb, -drágább) erősítőnk története.

Történt egyszer, hogy egy kedves vevőm megrendelésére beszereztem a méltán híres Line Magnetic egy erősítőjét. 805-ös végfok csövek (SE kapcsolásban 2x48W!), 300B-k, mint meghajtók. Bár nagyon rövid időt töltött nálam, elgondolkodtatott, hogy kellene valami hasonló “nagy triódás” erősítő – az OzAudio üzletpolitikájához illően – még jobb ár-érték arányban.
Így találtam a csőgyártóként nagyon ismert Shuguang termékére. 211-es csövek adják a teljesítményt, 2a3 meghajtókkal. Mindkét csőtípus a finomságáról, simaságáról, mégis nagy felbontásáról ismert a rajongóik előtt.
Megérkezett ez a minden paramétere, felépítése, felhasznált alkatrészei alapján nagyon ígéretes készülék és hallgathatatlanul mélyhiányos volt. 35 kg és mégis alulméretezték a kimenőtrafót? Mint kiderült, igen.
Következett a 211-eseket garantáltan jól kiszolgáló trafók beszerzése, beszereltetése és még egy kisebb “tuning” (a meghajtóként nagyon mikrofónikus, nagy búrás 2a3 elcsatolása a készülékháztól).

November elején került végre vissza a rendszerbe. Azóta, ha hallgatom csak csóválom a fejem. (Parkinsonos lennék?) Mert rettenetesen tetszik. Meg, mert nem értem, miért csinált a gyártó spórolásból egy alapvetően jó erősítőből egy hallgathatatlant, amikor valamivel többért lehetett volna irgalmatlanul jó. Mert most az. És még a plusz költségek után is nagyon erős ár-érték aránnyal.

Még eldöntendő, lesz-e, lehet-e ebből termék ebben a formában. Persze, ha más is meghallgatja és hasonlóan kívánatosnak tartja, mint én… az erősítő beszerezhető és a módosítások reprodukálhatóak.

Mennyi lenne az ára?
Ezekben a több szempontból is turbulens és kiszámíthatatlan időkben nehéz bármit is ígérni, de pillanatnyilag: alap csőkészlettel kerek 1 millió, Shuguang Treasure Series csövekkel (mint a meglévő példány) plusz 150 ezer.

Pin It on Pinterest

Share This