Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Hangsugárzók

HANGSUGÁRZÓK

Nagyobb terekbe

Audio Nirvana

Mivel minél nagyobb egy hangszóró (nagyobb átmérő, nagyobb súly) annál nehezebben vehető rá a magas hangok torzításmentes lesugárzására, a szélessávú hangszórók többnyire viszonylag kicsik. Hogy mégis megfelelő mély hangokat tudjanak produkálni, nagy, bonyolult és költséges dobozokba szokás építeni őket. Ezzel szemben, az AN, a kisebb méreteken felül, 25, 30 és 38 cm-es méretben is gyártja szélessávú hangszóróit, és egyszerű reflex-dobozokat kísérletezett ki hozzájuk. Így költséghatékonyabban érhetők el a szélessávúak hangzásának előnyei. Mivel az AN nem gyárt komplett hangsugárzót, hanem valójában hobbi-hangfalépítőknek szánja termékeit, a dobozok az AN tervei alapján készülnek itthon.

Kisebb szobákba

Klipsch R15M

  • Kétutas hangdoboz tölcséres magassugárzóval és a kis méretéhez képest igen nagy érzékenységgel.
  • Bass-reflex hangolású doboz, méretéhez képest meglepően jó mélyekkel, főleg, hogy a nagy érzékenység is általában ellene hat az erőteljes mélyeknek.
  • A nagy érzékenység és a tölcséres illesztésű magassugárzó – a megfelelő erősítővel párosítva – ebben a viszonylag olcsó kategóriában is hoz valami plusz életteliséget.

Pin It on Pinterest

Share This